ورق فلزی پایه و اساس تمام کاربردهای مهندسی امروز است. ما میتوانیم این نوع مصالح را در همهجا مشاهده کنیم، از ماشین و ماشینآلات گرفته تا نمای خانه و یا حتی مبلمان. ضخامت این نوع مصالح بین ۵/۰ تا ۶ میلیمتر است. اندازهگیریهای استاندارد برای طول، عرض و ضخامت ورق اعمال میشود. دانستن اندازههای استاندارد این نوع مصالح به شما کمک میکند تا طرحی بهینه داشته باشید.
تعریف ورق
ورق فلزی پایه و اساس تمام کاربردهای مهندسی امروز است. ما میتوانیم این نوع مصالح را در همهجا مشاهده کنیم، از ماشین و ماشینآلات گرفته تا نمای خانه و یا حتی مبلمان. ضخامت این نوع مصالح بین ۵/۰ تا ۶ میلیمتر است. واحدهای اندازهگیری دیگری نیز وجود دارند که برای طبقهبندی فلزات بر اساس ضخامت از آنها استفاده میشود. لازم است این نکته ذکر شود که فویلها، ورقها و صفحات تقریباً یکسان هستند ولی رایجترین این واحدها میلیمتر است و تنها تفاوت این سه مورد در ضخامت آنها است.
همچنین این نوع مصالح دارای سطحی مسطح میباشند و از دو طریق نورد گرم و سرد تولید میشوند. عرضه این نوع مصالح فولادی در کارخانهها به دو صورت رول و کلاف است.
مهندسان باید قبل از استفاده از این مصالح فلزی در مورد آنها اطلاعات کافی داشته باشند. این امر شامل اندازهگیریهای استاندارد، نوع مصالح، تفاوت در ساخت و روشهای شکلگیری آنها است.
سه نوع استاندارد برای ورقهای فولادی وجود دارد که در زیر نامبرده شده است:
- استاندارد DIN آلمان
- استاندارد ASTM آمریکا
- استاندارد گوس روسیه
تفاوت بین ورق با فویل و صفحه
برای مقایسهی این سه نوع مصالح فلزی از واحد میلیمتر استفاده میکنیم.
- فویل معمولاً از فلز آلومینیوم ساخته میشود که اغلب به آن ورق نازک قلعی گفته میشود. ضخامت فویل معمولاً تا ۲/۰ میلیمتر است.
- ضخامت ورق فلزی از ۵/۰ میلیمتر شروع میشود و به ۶ میلیمتر میرسد. هر نوع مصالح از این جنس و با ضخامت بالاتر، یک صفحه فلزی محسوب میشود.
ورق نازک فلزی به راحتی شکل میگیرد درحالیکه هنوز هم استحکام خوبی دارد. قیمت نسبتاً ارزان این نوع مصالح فلزی آنها را برای بسیاری از اهداف مهندسی مناسب ساخته است. به همین دلیل است که ما همهجا در اطراف خود نمونههایی از این نوع مصالح را مشاهده میکنیم.
تقریباً تمام فلزات معمول در علم مهندسی به صورت ورق استفاده میشوند. برخی از آنها از فولاد کربن، فولاد ضدزنگ، مس و آلومینیوم ساخته شدهاند. اینکه شما کدامیک از انواع فوق را انتخاب کنید به کاربرد و نیاز شما بستگی دارد.
این نوع مصالح فلزی دارای خصوصیات مکانیکی مشابه با فلز پایه خود هستند؛ بنابراین، نوع فولادی آنها از استحکام کششی و دوام بالایی برای استفاده در سازهها و ماشینآلات برخوردار است. در عین حال، نوع مسی این مصالح اغلب به عنوان یک لایه تزئینی در ساختمانهای مدرن استفاده میشود.
اندازه استاندارد ورق
اندازهگیریهای استاندارد برای طول، عرض و ضخامت ورق اعمال میشود. دانستن اندازههای استاندارد این نوع مصالح به شما کمک میکند تا طرحی بهینه داشته باشید. ممکن است در هنگام خرید از مراکز نامعتبر قطعاتی را دریافت کرده باشید که کمی بزرگتر از اندازه استاندارد بودند. این یعنی ضایعات بیشتر و هزینههای کلی بالاتر برای مشتری. همچنین نکته دیگری که در اینجا باید به خاطر داشته باشید، در دسترس بودن اندازههای مختلف ورق است زیرا نوع کوچک، متوسط و بزرگ این مصالح تقریباً همیشه در انبار هر سازنده فلزی موجود نیست و ممکن است ورقهای بزرگ در انبار وجود نداشته باشد.
همچنین بسیاری از این شرکتها ممکن است ماشینآلات لازم برای برش چنین مصالح فولادی بزرگی را نداشته باشند؛ بنابراین دانستن قابلیتهای تولیدکنندگان در اینجا مفید است.
بعضیاوقات میتوانید دو ورق کوچکتر را به هم جوش دهید اما این یک راهحل بهینه نیست. به خصوص هنگامیکه بر ویژگی زیباییشناسی پروژه خود تأکید داشته باشید.
باید این نکته را خاطرنشان کرد که هر نوع فلز دارای استانداردهای خاص خود است. استثناء هم قطعاً در این مورد وجود دارد. ما فقط به شما توصیه میکنیم به دلیل مشکل یافتن مصالح، این استانداردها را رعایت کنید. ما در سایت https://espadanahan.com قیمت محصولات فولادی خود را برای مشتریان عزیز بیان کردهایم و محصولی باکیفیت و با اندازه استاندارد به مشتریان خویش عرضه نمودهایم برای کسب اطلاع بیشتر به این سایت مراجعه نمایید.
برخی توضیحات در ارتباط با عوامل مؤثر بر قیمت ورق
مانند سایر قطعات فولادی قیمت ورق وابسته به حجم تقاضا و مصرف آن است. یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت این نوع مصالح مسلماً هزینهی تأمین مواد اولیه آن است. قیمت مواد اولیه تحت تأثیر افزایش و کاهش تقاضا برای این مواد است. همچنین کاهش و افزایش سرانه مصرف این مواد در سطح جهانی نیز بر قیمت مواد اولیه برای ساخت این نوع مصالح تأثیرگذار خواهد بود. عامل مؤثر دیگر مربوط به هزینههای تأمین انرژی میشود. از جمله عوامل مؤثر دیگر در زیر به صورت فهرستوار بیان شده است:
- هزینههای حملونقل
- نرخ تورم جهانی
- نرخ برابری واحد پول کشور ما در مقابل ارزهای خارجی